رابط کاربری UI اصلیترین بخشی است که کاربران پس از رسیدن به سایت یا محصول شما با آن روبرو میشوند و تعامل دارند. در واقع میتوان گفت هر آنچه بعد از ورود به صفحات یک سایت مشاهده میشود مرتبط با طراحی رابط کاربری UI میباشد.
از رابط کاربری به عنوان طراحی ظاهری، المانهای تصویری، دیاگرامها، متنها، جدولها، منوها، ویدیوها، دکمهها و … یاد میشود. طراحی رابط کاربری جلوه بصری است که کاربران در ابتدای ورود به سایت با آن ارتباط برقرار میکنند و درصورتی که نتواند مخاطبان را جذب کند، سایت شما کاربران خود را خیلی زود از دست میدهد. هر آنچه در سایت یا اپلیکیشن که کاربران با آن تعامل داشته باشند، قسمتی از رابط کاربری به شمار میرود که باید به بهترین نحو ممکن طراحی شود.
UI جهت رضایت کاربران بسیار حیاتی است و سبب افزایش یا کاهش در بازدید یا نرخ کلیک (CTR) سایت میشود؛
بنابراین رابط کاربری تاثیر فراوانی بر رتبهبندی سئو سایت میگذارد. از اینرو مهارت طراح رابط کاربری در زمان طراحی سایت برای موفقیت یک سایت و حفظ کاربران آن بسیار موثر است. در ادامه این مطلب از وبسایت مشاوران بازاریابی اینترنتی جَم قصد داریم شما را با اینکه رابط کاربری UI چیست؟ طراحی رابط کاربری چیست؟ و دیگر مطالب مرتبط با UI آشنا سازیم.
رابط کاربری UI چیست؟
رابط کاربری مخفف عبارت user interface به معنای رابط میان کاربر و سیستم یا محصول است. در واقع UI ظاهر و جلوههای بصری یا هرچیزی است که کاربر در سایت شما مشاهده میکند و توسط آن با خدمات یا محصول دیجیتالی شما ارتباط و تعامل برقرار میکند. این مفهوم شامل تصاویر، رنگها، فاصلهها، سایزها، نمودارها، هماهنگی میان متنها، ماژولها، ویدیوها، دکمهها، جداول و …میباشد.
در واقع میتوان این چنین بیان کرد که رابط کاربری روی تجربه بصری کاربر تمرکز دارد و تعیین میکند که کاربران چگونه بوسیله یک رابط با اپلیکیشن، سایت و یا نرم افزار شما ارتباط برقرار میکنند. یا چگونه بوسیله تاچ پوینتهای بصری مانند کشیدن عکس یا کلیک روی یک دکمه از نقطهای به نقطهی دیگر هدایت میشوند.
برای درک بهتر تصور کنید وارد اپلیکیشن یا سایتی میشوید. در این سایت طراحی ظاهری، محل قرارگیری دکمهها، منوها و … همگی جزو UI هستند. همانطور که میدانید اصلیترین ویژگی هر محصول، قابل استفاده بودن آن میباشد. برای مثال برای باز کردن درب از دستگیره کمک میگیرید. بدون دستگیره در باز و بسته نخواهد شد و از همینرو قابلیت استفاده ندارد. در واقع هر آنچه باعث شود شما بتوانید از یک محصول استفاده کنید، رابط کاربری نام دارد. رابط کاربری همان ارائهای است که شما از اپلیکیشن و سایت خود دارید و نقش عاملی مهم برای تعامل بهتر با سیستم را برعهده دارد.
برای آنکه یک سایت یا محصول کاربرپسند باشد و به دل مخاطب بنشیند، علاوه بر راحتی استفاده و تجربه کاربری یا UX خوب، باید طراحی زیبایی هم داشته باشد. UX و UI دو پایه اصلی کسب و کارهای اینترنتی هستند که آشنایی با آنها و تفاوت میانشان شما را به سایتی پربازدید با پیج آتوریتی بالا خواهد رساند.
رابط کاربری سایت
همانطور که همه میدانید یکی از مهمترین ورودهای هر کسب و کاری از طریق سایت است. در طراحی سایت علاوهبر رعایت نکاتی از قبیل تولید محتوا ارگانیک و عالی، رعایت نکات مربوط به الگوریتمهای گوگل از قبیل الگوریتم پنگوئن گوگل، الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل و …، ظاهر و راحتی استفاده از سایت نیز تاثیر فراوانی در افزایش بازدید سایت دارد.
در صورتی که طراح سایت نتواند با طراحی رابط کاربری ui ux جذاب و مناسب کاری کند که کاربران به راحتی با سیستم تعامل کنند، در نتیجه نمیتوان به وب سایت امید داشت. از اینرو طراح UI باید در راستای جذابیتهای بصری و امکان افزایش سرعت انجام کارها و تعامل بهتر با سایت بکوشد.
رابط کاربری گوشی وب سایت چیست؟
در رابط کاربری موبایل نیز همانند سایت باید طراحی UI بصورتی باشد که کاربران بتوانند در صفحات کوچکتری نسبت به نمایشگر کامپیوترهای دسکتاپ یا لب تاب، به آسانی با سیستم تعامل داشته باشند.
در واقع UI موبال همان رابط کاربری سیستم عامل دستگاه میباشد که امکان انجام دستورات و تعامل شما با دکمهها، اپلیکیشنها، منوها، برنامهها و … را فراهم میکند. باتوجه به آنکه همانند سیستم عاملهای دسکتاپ نمیتواند فضایی زیاد را در اختیار شما قرار دهد، میبایست در طراحی رابط کاربری ui ux موبایل دقیق و هوشمندانه عمل کرد.
رابط کاربری اپلیکیشن ها و نرم افزارها
رابط کاربری موبایل همانطور که گفته شد دارای اهمیت زیادی است؛ شما در این دستگاه دارای فضای کافی نیستید و باید کاری کنید تا کاربر به راحتترین شکل بتواند به چیزی که میخواهد دسترسی داشته باشد. در واقع رابط کاربری نرم افزارها و اپلیکیشنها ساختار محتوایی و ظاهری است که کاربر باید با آن ارتباط و تعامل برقرار کند.
علاوهبر اینکه ظاهر یک اپلیکیشن باید حرفهای، جذاب و براساس اصول طراحی روز باشد، بلکه باید در عین سادگی سریعا کاربر را به قسمتهای موردنظرش برساند.
طراح رابط کاربری (UI Designer) کیست؟
طراح رابط کاربری (UI Designer) شخصی است که تعیین میکند المانهای مختلف در کدام محل قرار گیرند، فرآیندها چگونه باشند، موارد گوناگونی نظیر خطاها، پیامهای هشدار کجا و به چه صورت برای کاربر نمایش داده شوند، طراحی دکمهها و منوها چگونه باشد، گزینههای اصل در کجا قرار گیرد تا به آسانی دیده شود؟ و … تا کاربر به راحتترین طریق ممکن با سیستم تعامل برقرار کند. بدون شک نیازی نیست طراح رابط کاربری یک گرافیست ماهر باشد،
اما امروزه هر اندازه طراح UI از طراحی و گرافیک اطلاعات بیشتری داشته باشد، خروجی کار و طراحی رابط کاربری ui ux بهتر خواهد بود. از اینرو امروزه UI Designerها علاوه بر توانمندیهای گوناگون به زبانهای برنامهنویسی جاوااسکریپت، HTML و CSS نیز تسلط دارند. نکته مهم در اینجا آن است که طراح UI باید تخصص بالایی در تستهای کاربردپذیری محصول داشته باشد.
بخش های طراحی رابط کاربری چیست؟
حال که تابه اینجا با مفهوم UI آشنا شدید، شاید برایتان جالب باشد که بدانید طراحی رابط کاربری شامل چه بخشهایی است و یک طراحی رابط کاربری حرفهای و تخصصی چه اجزایی دارد:
طراحی دیداری
بخش بصری یا دیداری در طراحی UI بسیار حائز اهمیت است. زیرا این بخش اولین جایی است که کاربر با آن تعامل و ارتباط برقرار میکند. درصورتی که Visual Design خوبی نداشته باشید، احتمال دارد کاربران خود را برای همیشه از دست بدهید.
طراحی بصری موارد مختلفی از قبیل تایپوگرافی، تصاویر، رنگبندی، طرحبندی، استفاده از المانهای تصویری و … را شامل میشود. شما باید در عین رعایت زیبایی شناسی، با پیروی از اصول جدید، دسترسی راحتی را برای مخاطبان بوجود آورید.
طراحی گرافیکی در UI
این بخش در UI مربوط به جایی است که همه المانهای بصری شامل تصاویر متحرک، عکسها، تایپوگرافی، موشن گرافی و … به صورتی هنرمندانه و حرفهای باهم ترکیب شوند و ظاهری گرافیکی و طراحی خلاقانه را خلق کند.
هویت بصری و رنگ بندی
استفاده درست از روانشناسی رنگها، بکارگیری رنگهای صحیح و متناسب برای بخشهای مختلف و حفظ هویت بصری وساختار یکپارچه از نکات مهمی در UI است که باید رعایت شود. شما باید در طراحی UI در مکانهای درستی از رنگهای متناسب به صورت هوشمندانه و هدفمند استفاده کنید تا بتوانید تعامل بهتری را با مخاطبان بوجود آورید.
تایپوگرافی
فونتها و نوشتهها یکی دیگر از قسمتهای مهم در طراحی رابط کاربری یا UI هستند. زیرا اغلب پیام شما بوسیله نوشتهها به کاربر منتقل میشوند و در عین رعایت خوانایی کامل، دارای فونتی زیبا با اندازه مناسب باشد.
اصول طراحی کاربری یا UI
پیش از پرداختن به مراحل طراحی UI بهتر است با اصول اولیه آن آشنا شویم. اصولی که یک طراح UI حرفهای در زمان اجرای پروژه رعایت میکند شامل پنج اصل اساسی است که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:
رعایت ساختار
در بیان مفهوم رعایت ساختار میتوان گفت UI باید دارای معنا، هدف و سمت و سو باشد. رعایت ساختار به معنای داشتن نظم و ساختاری مشخص و روشن، قابل درک و تشخیص برای کاربران است. در واقع این اصل UI به عدم قرارگیری چیزهای بیربط در کنار هم اشاره دارد. برای رعایت ساختار در UI باید دستهبندیها مشخص باشد؛
تا در یک نگاه به سایت یا محصول، کاربر بتواند قسمتهای مختلف را تشخیص دهد و بداند برای رفع نیازهای خود به کدام قسمت رجوع کند.
رعایت سادگی
علیرغم پیشرفت و پیچیدگی روزبه روز تکنولوژیها، رقابت هنوز بر سر سادگی است! از موبایل گرفته تا سایتهای فروشگاهی و … نمونهای موفقتر ظاهر شده است که طراحی UI آن به سادگی توجه شده باشد. در واقع طراح UI باید محصول را بصورتی طراحی کند که روش استفاده از آن برای کاربر ساده و قابل فهم باشد تا بتواند کارهای متداول را به آسانی انجام دهد.
کاربران نباید برای انجام فرآیندهای پیچیده، مسیرهای غیر معمول و پیچیدهای را طی کنند. به عبارتی مهم نیست تکنولوژی چه اندازه پیچیده و پیشرفته است، کاربری باید آسان نگه داشته شود.
شاید هم اکنون در ذهنتان نمونههایی را بیاد آورید که تکنولوژیهای پیشرفته را به آسانی و تنها با چند کلیک ساده در اختیارتان قرار داده باشند. برای مثال در سیستم عامل ویندوز، هر نسخه نسبت به نسخه پیشین دارای UI سادهتری است. به عبارتی میتوان گفت نسخههای جدید همواره کاربرپسندتر یا user friendly است.
اصل اطلاعرسانی به کاربر یا بازخورد
هر سیستمی ممکن است دچار تغییر، خطا و موارد استثنایی شود که باید این موارد با زبانی قابل فهم به کاربران انتقال یابد. در واقع در طراحی UI اشما باید به خوبی به کاربر توضیح دهید که در این مواقع چکار کند، چه اتفاقی رخ داده و گام بعدی چیست.
قابل دید بودن
اصل پدیداری یا قابلیت دیده شدن یکی دیگر از اصلهای مهم UI به شمار میرود. براساس این اصل اینکه چه اطلاعاتی را در معرض دید کاربران قرار میدهید، بسیار حائز اهمیت است. در نمونه طراحی ui باید حتما توجه داشته باشید که تنها باید چیزهایی در معرض دید کاربر باشد که وی بدان نیاز دارد.
تمامی گزینههای مورد نیاز کاربر باید با استفاده از ساختاری درست در دسترس او باشد. اطلاعات نامرتبط، فرعی و غیرضروری تنها سبب سردرگمی کاربر میشود. کاربران نباید مجبور به استخراج مطالب مورد نیازشان از محصول شما شوند.
اصل انعطافپذیری
منظور از اصل تحمل UI یا انعطافپذیری آن است که UI را باید در گام اول با کمترین درصد احتمال ایجاد خطا و اشتباه طراحی نمود. در گام بعدی درصورتی که خطایی رخ داد کاربر را در معرض فشار قرار ندهید! بدان معنا که سیستم را به شکلی طراحی کنید که ظرفیت و تحمل بالایی در برابر خطا و اشتباه داشته باشد. (توجه کردهاید که سیستمهایی که دارای گزینه Undo هستند چه آرامشی برای کاربر دارند؟!)
مراحل طراحی رابط کاربری یا UI کدام است؟
مراحل طراحی UI یکی از موارد بسیار مهمی است که هر طراح رابط کاربری باید به خوبی بدان تسلط داشته باشد. در زیر شما را با این مراحل آشنا خواهیم نمود:
نیازسنجی
یک طراح UI حرفهای باید پیش از انجام هر کار، ابتدا به بررسی کامل پروژه بپردازد. طراح UI در اولین گام به تعیین اهداف اصلی، ویژگی مخاطبین و دستهبندی آنها خواهد پرداخت. هر اندازه طراح رابط کاربری بتواند بیشتر نسبت به کاربران سایت شناخت بدست آورد، طرح بهتری در پایان ارائه خواهد نمود.
اتود اولیه
بعد از تحلیل دادهها و دستیابی به سرنخها، طراح اقدام به طراحی کار خود در قالب طرحی اولیه میکند. در این مرحله نیازی به اجرای جزویات نبوده و تنها ابزار طراح UI، کاغذ و قلم است.
ارائه اولیه
در این گام طرح اولیه در طی جلسهای حضوری یا مجازی به کارفرما ارائه میگردد. طراح در این بخش، در رابطه با اجزای هر صفحه، محل قرارگیری دکمهها و …توضیحاتی کلی به کارفرما ارائه میدهد. سپس در ادامه همفکری طراح و کارفرما، تغییرات مورد نیاز در اتود اولیه اعمال خواهد شد.
وایرفریم
بعد از اعمال تغییرات مورد نیاز، طرح اولیه به مرحله اجرا خواهد رسید. در مرحله چهارم اجزا و دکمههای هر قسمت با جزئیات و ارتباط میان صفحات مشخص میشود. در این قسمت تعیین میگردد که با کلیک روی هر دکمه چه اتفاقی پدید خواهد آمد. پس از تایید وایرفریم توسط کارفرما، طرح وارد مرحله نهایی اجرا میشود.
اجرای نهایی
بعد از اعمال تغییرات، باید به انتخاب رنگبندیها و امور گرافیکی پرداخت. طراح UI با کمک اصول گرافیکی، این مرحله را انجام خواهد داد. البته در برخی مواقع این قبیل انتخابها، در مراحل اولیه انجام میگیرد. هرچند پیشنهاد اغلب متخصصان به طراح آن است که در مراحل اولیه خود را درگیر زیبایی ظاهری نکند.
بلکه آنها براین باورند که در مراحل اولیه باید تمرکز روی نکات فنی و استانداردسازی سایت باشد. در مرحله نهایی طراحی با جزئیات کامل اجرا میگردد و برای دریافت پیشنهادات و نظرات به کارفرما ارائه میشود.
لازم به ذکر است که رعایت مراحل UI کاملا به روش کار تیم طراح بستگی دارد. در واقع هر تیم طراحی یا مجموعه، روش مخصوص خود را در برنامهریزی برای مراحل طراحی رابط کاربری در نظر دارند.
تاثیر رابط کاربری یا UI در سئو
همانطور که تا به اینجای مطلب دریافتید، UI بهمنظور راضی نگه داشتن کاربران بسیار ضروری و مهم است. در واقع رابط کاربری سبب افزایش و کاهش بازدید یا نرخ کلیک صفحات میشود. بنابراین رابط کاربری یا UI در رتبهبندی سایت و سئو سایت (SEO) تاثیر زیادی دارد.
از طرفی امروزه موتورهای جستجو در حال تکامل بوده و تاکید فراوانی بر تجربه کاربران در سایت دارند. این بدین معنی است که سایتهایی با کیفیت بالای UI در نتایج جستجو به احتمال زیاد دارای رتبه بالاتری هستند. در زیر به دلایلی ضروری بودن UI اشاره شده است:
- عنصری حیاتی در برندینگ اینترنتی و بازاریابی اینترنتی است و میتواند سبب تقویت اعتبار تجاری و وفاداری مشتریان گردد.
- رابط کاربری باکیفیت امکان افزایش مشتریان بازگشتی را فراهم میکند و منجر به نرخ تبدیل و فروش بیشتری میگردد.
- امکان بهبود رتبهبندی جستجو را به کمک موتورهای جستجو بهمنظور درک هدف سایت و افزایش تجربه کاربر، را فراهم میکند. این عوامل سبب ترافیک بیشتر سایت و درآمد بیشتر برای یک تجارت خواهند شد.
ویژگیهای یک UI باکیفیت و خوب چیست؟
نمونه طراحی ui فراوانی وجود دارند که از لحاظ UI کاربرپسند هستند، اما احتمال دارد عملکردها و اصول طراحی مختلفی داشته باشند. ممکن است برخی پایبند به قراردادها سنتی برای طراحی UI بوده و برخی دیگر در طراحی رابط کاربری نوآوری داشته باشند. نکته مشترک این است که تمامی این نمونه طراحی، به طراحی رابط کاربری موثری رسیدهاند که علاوهبر جذب تخیل کاربران، تمرکز فراوانی در قابلیت استفاده دارند.
همه چیز ناشی از شناخت و درک مهارتها، اهداف، تمایلات و ترجیحات کاربران میباشد. سنجش یک رابط کاربری خوب در بیشتر موارد براساس نیازهای کاربران انجام میشود. در حالت کلی یک UI زمانی کاربرپسند است که شامل موارد زیر گردد:
کاربر در زمان کار با آن به آموزش نیازی نداشته باشد.
المانهای اضافی در آن بکار نرفته و کاربران را دچار سردرگمی و گمراهی نکند.
کاربر از کار کردن با آن لذت برند و به عبارتی User Friendly باشد.
آیا طراحی رابط کاربری یا UI همان طراحی گرافیک است؟
برخی افراد گمان میکنند که طراحی رابط کاربری در واقع همان طراحی گرافیک است. شاید در ظاهر هر دو موضوع مشابه باشند و حتی ابزارهای یکسانی نیز داشته باشند؛ اما در اصل نمیتوان این دو مفهوم را یکی دانست. منظور از طراحی گرافیک طراحی تصاویر تبلیغاتی، طراحی بنر، کارت ویزیت و یا هر مسئله بصری است. اما منظور از UI برنامهریزی و جایگذاری تک به تک بخشهای یک سایت براساس اصولی خاص میباشد.
طراح UI علاوهبر تسلط بر امور طراحی و داشتن مهارت در کار با ابزارهای مرتبط، باید روی اصول UX یا تجربه کاربری نیز آشنا باشد تا بتواند نتیجه مطلوبی را برای کاربران ارائه دهد. بنابراین حوزه فعالیت UI نسبت به طراحی گرافیک کمی پیچیدهتر خواهد بود.
ابزارهای موردنیاز برای UI کدام است؟
در گام اول برای طراحی رابط کاربری، طراح رابط کاربری به قدرت تحقیق و مطالعه، تجزیه و تحلیل نیازهای کاربران که در حیطه تجربه کاربری است، نیاز دارد. سپس در گام بعدی برای دیزاین المانها و طراحی گرافیکی باید تسلط کاملی روی نرم افزارهایی مخصوص که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، داشته باشد:
فتوشاپ (Photoshop)
نرم افزاری فتوشاپ که در لغت به معنی کارگاه عکس است، نرم افزاری حرفهای در زمینه ویرایش عکس و گرافیک میباشد که بوسیله شرکت Adobe System توسعه پیدا کرده است. تفاوتی ندارد که شما یک معمار، عکس، طراح گرافیک یا طراح سایت باشید؛ در دنیای امروز هر فردی که با دنیای کامپیوتر و دیجیتال سر و کار دارد، قطعا حداقل یکبار نیازمند نرم افزارهایی از قبیل فتوشاپ یا هوش مصنوعی فایر فلای و … شده است.
ایلاستریتور (Illustrator)
امکانات ویرایش عکس در نرم افزار ایلاستریتور، تا حد زیادی کمتر شده است و کاربر بیشتر روی طراحی المانها تمرکز دارد. همچنین از دیگر ویژگیهای مهم ایلاستریتور آن است که کیفیت کار ساخته شده بوسیله آن بستگی به رزولوشن صفحهای که در آن نشان داده میشود ندارد. به عبارتی دیگر تصویر ایجاد شده در ایلاستریتور، امکان کوچک و بزرگ شدن بدون از دست دادن کیفیت را دارد. از همینرو ایلاستریتور را برپایه وکتور (Vector) میدانند.
Adobe XD
نرم افزار Adobe XD برای طراحی UI و UX بر پایه بردار است. XD مخفف عبارت Experience Design به معنی طراحی تجربه میباشد. طراحی با نرم افزار Adobe XD نسبتا ساده میباشد؛ زیرا ابزارهای فراوانی همانند Selection، Pen و …. در این نرم افزار برای طراحی محصول وجود دارد. نرمافزار Adobe XD به صورت اختصاصی برای طراحان UI و UX ایجاد شده است؛ از اینرو نسبت به فتوشاپ دارای کارایی بالاتری در این حوزه میباشد.
اسکچ (Sketch) برای طراحی UI
نرم افزار اسکچ یا Sketch برای طراحی رابط کاربری و حتی طراحی آیکن بکار میرود. نرم افزار اسکچ نیز همانند Adobe XD بر اساس بردار است. اصطلاح اسکچ از لغتی ایتالیایی به معنی نقاشی گرفته شده است و در گرایش طراحی به عمل طراحی دستی سریع، خام و ترسیم پیرامونی اشیا میگویند. هدف از نرم افزار اسکچ ارائه ایده و تصویرسازی فرآیند میباشد. تفاوت نرم افزار اسکچ با Adobe XD در آن است که اسکچ برای سیستم عامل مک و نرم افزار Adobe XD برای سیستم عامل ویندوز بکار میرود.
فیگما (Figma)
نرم افزار فیگما یکی دیگر از ابزارهای طراحی UI است که در مرورگر امکان اجرا دارد. فیگما از نظر عملکردی همانند نرم افزارهای Adobe XD و اسکچ میباشد؛ با این تفاوت که ویژگی همکاری در لحظه یا Live Collaboration برای طراحان وجود دارد. این ویژگی در فیگما سبب شده تا چندین طراح به شکل همزمان بتوانند در یک پروژه مشغول بوده و به آسانی تغییرات یکدیگر را ببینند.
البته در نرم افزار Adobe XD نیز به تازگی استفاده از این ویژگی با Adobe ID توسط Zoom ایجاد شده است. اما در نرم افزار اسکچ به صورت ذاتی این ویژگی وجود ندارد و برای استفاده از آن باید پلاگینهای خاصی را بکار برد.
بهترین نمونه طراحی UI
بهمنظور نشان دادن آنکه چه اندازه طراحی UI خوب میتواند همهکاره باشد، در زیر به بهترین نمونههای طراحی رابط کاربری در بخش سایت و اپلیکیشنهای موبایلی اشاره کردهایم:
کاربران در طراحی رابط کاربری یا UI چه چیزی می خواهند؟
از آنجایی که فلسفه وجودی UI برای کاربران میباشد، باید بدانیم کاربران چه چیزهایی نیاز دارند. برای نمونه طرح ظاهری و الگوی گرافیکی، دسترسی آسان به بخش های دیگر، سرعت و کارایی حداکثر و توجه به نیازهای آتی کاربران برخی از مواردی مهم در طراحی UI است.
معایب رابط کاربری چیست؟
درصورتی که UI به صورت غیرحرفهای و غیر اصولی طراحی شود، نتیجه عکس به دنبال دارد. بدین معنا که دسترسی را برای کاربران دشوارتر ساخته و کاربر را دچار سردرگمی میکند. کاربران به آسانی تفاوت میان رابط کاربری جرفهای و غیرحرفهای را تشخیص میدهند. اشغال کردن بخشی از حافظه سیستم نیز یکی دیگر از معایب UI است.